Op woensdag 5 april was er weer een After-Work-Out-activiteit.

Een 15-tal collega’s waren op de afspraak in sporthal het Stadspark in Turnhout om de uitdaging van het muurklimmen aan te gaan. 

Er zijn weinig sporten waarbij lichaam en geest zo harmonieus samenwerken als bij het klimmen. Muurklimmen is een ideale sport om je hoofd even helemaal leeg te maken. Dat dit een activiteit is voor alle leeftijden, bewijst het feit dat enkele medewerkers zelfs hun kinderen meebrachten.

Na het aanpassen van klimgordels en het aandoen van klimschoenen volgde een korte briefing, tijdens dewelke de deelnemers onder andere verteld werd waar ze op moesten letten, om op een veilige manier te kunnen klimmen.

Na de toelichting was het tijd om de muur te bedwingen. Voor een aantal collega’s was dit een eerste kennismaking. Maar het mag gezegd, er zaten enkele natuurtalenten tussen. De meer ervaren medewerkers klommen zonder al te veel moeite tot helemaal bovenaan de muur, knap om te zien! Beginneling of doorwinterd klimmer, iedereen genoot met volle teugen.

Af en toe ging het mis, maar geen nood, alle sportievelingen zaten goed in het harnas en werden door een collega gezekerd.

Na de inspanning was het tijd voor ontspanning en werd er onder het genot van een drankje nagepraat over de geleverde prestaties en de overwonnen angsten.

Wij kijken alvast uit naar het volgende After-Work-Out evenement!