Naar goede gewoonte maakte de Sint ook dit jaar een tussenstop in de Bemdhal. Tussen zijn intrede in Antwerpen en zijn verjaardag op 6 december door kwam hij met een zak vol cadeautjes en speelgoed meevieren op het grote B&R Sinterklaasfeest.

Ook dit jaar kregen we het goede nieuws dat er “geen stoute kindjes” waren. De zwarte Pieten waren naar goede gewoonte weer in form. Pakjespiet had meer dan voldoende pakjes bij, de Hoofdpiet ontfermde zich over het boek van Sinterklaas en de hulppieten strooiden kwistig met snoepjes en allerlei lekkers.

We hadden de kans om vlak voor zijn vertrek nog kort enkele vragen te stellen aan Sinterklaas. Zijn antwoorden willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Lieve Sint, hoe oud ben jij eigenlijk?
Jij durft, zo met de deur in huis vallen… Je weet toch dat ik hier niet al teveel over wil vertellen. Dat is toch niet belangrijk? Ik kan je vertellen dat ik eigenlijk feitelijk al lang met pensioen zou moeten zijn. Maar sinds het invoeren van de flexi-jobs, kan ik met een gerust hart elk jaar weer de kinderen cadeautjes geven.

Zou je jouw zwarte Pieten nog kunnen missen?
Zoals ik net al verklapte, ben ik niet meer van de jongste. Mijn Pieten hebben mij altijd al heel hard geholpen met mijn werk. Meer nog, zij doen voortaan het grootste deel van het werk. Geen Sint zonder Pieten!

Kom je ook volgend jaar weer terug naar ons Sinterklaasfeest?
Maar natuurlijk. Dit is nu al sinds jaren een vaste stop op mijn tocht door België. Zolang ik welkom ben en zolang er brave kindjes zijn, vier ik hier met plezier met jullie mee. Nogmaals bedankt voor alle mooie tekeningen en warme ontvangst. Tot volgend jaar!