We investeren voortdurend in onze medewerkers, in hun ontwikkeling, in opleiding, in communicatie en in motivatie. De B&R Academy beheert binnen de groep het opleidings- en begeleidingsluik en brengt de individuele opleidingsbehoeften in kaart. Zo ontstond een specifiek traject voor junior projectleiders.

B&R werkt aan de individuele ontplooiing en biedt op die manier haar medewerkers de kans om binnen de organisatie te groeien en zo de competenties te verwerven die nodig zijn om een functie optimaal uit te oefenen. Een aantal jaar geleden werkte de directie, in samenwerking met Kris Mermans, trainer leiderschapsontwikkeling en zelfontplooiing, een opleiding uit, specifiek op maat van junior projectleiding. Deze mensen hebben een bouwkundige opleiding genoten, hebben vaak al hun eerste stappen in de uitvoering gezet en zijn technisch sterk onderlegd. Hen bijkomende bouwkundige vakkennis aanleren is geen probleem, maar wat met de assertiviteit van deze vaak jonge mensen? Hoe leren we hen om te gaan met stress, hoe kunnen we hen daartegen wapenen, hoe kunnen we hun organisatorisch vermogen coördineren? De tips en tricks die aangeboden worden, zijn gebaseerd op de zeven eigenschappen van effectief leiderschap van management goeroe Stephen Covey en steunen op het principe van Engels toneelschrijver Philip Massinger (1583-1640): He that would govern others, first should be the master of himself – Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen meester worden.

In 2012 al werd de opleiding one on one gegeven, in 2016 was de tijd rijp om dit via een app te doen. Kris Mermans (KM Coaching) gebruikte zijn jarenlange ervaring in coaching om de Smarty app te ontwikkelen. Smarty is een slimme toepassing die je dankzij verschillende modules helpt soft skills onder de knie te krijgen. Op 3 oktober ging een aantal uitverkorenen aan de slag met deze app. 10 dagen lang zullen zij in sessies van telkens 20 minuten leren om feedback te geven, hoe doelen te stellen, hoe je feedback kan geven en hoe je kan omgaan met feedback die je ontvangt, … Naast de theorie zijn er ook dagelijks oefeningen die ze tijdig dienen te voltooien om een volgende sessie aan te kunnen vatten.