Welke taken behoren tot jouw functie?
Als Werfleider  ben je verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van de te realiseren projecten. Uiteraard kan je dat niet alleen en werk je steeds samen met je ploeg van arbeiders. Samen brengen we dan het werk tot een goed einde. Als Werfleider kijk ik, naast mijn operationele taken, de plannen na, denk ik mee na over wat de beste en de meest rendementsvolle manier van werken is en bekijk ik samen met de ploegbaas hoe iets praktisch gezien het best uitgewerkt kan worden.


Wat maakt je job als Werfleider interessant?
Gezien mijn jonge leeftijd (24 jaar) heb ik uiteraard nog niet zo enorm veel ervaring. Het feit dat ik dagelijks omringd wordt door een aantal zeer competente en ervaren bouwvakkers maakt dat ik iedere dag opnieuw enorm veel bijleer. Van opleiding ben ik bachelor in de bouw. Op school kreeg ik heel wat theoretische kennis mee. Nu leer ik de praktijk van mijn vakbekwame collega’s, ik kan me geen betere leerschool bedenken. Dit alles maakt iedere werkdag tot een zeer leerrijke en interessante dag.


Hoelang werk je al bij Brebuild?
Ik ben ondertussen al twee jaar bij Brebuild aan de slag. 

 

Hoe ben je bij Brebuild terechtgekomen?
Een vijftal jaar geleden ging mijn vader hier aan het werk als werfleider. Via hem heb ik Brebuild leren kennen. Ik werkte indertijd bij een andere bouwonderneming, maar besloot mijn kans te wagen bij Brebuild. Een beslissing waar ik tot op heden nog geen spijt van heb.


Wat maakt een Werfleider tot een goede Werfleider?
Volgens mij mag je er nooit vanuit gaan dat je alles al weet en kent. Ik vind het belangrijk om steeds te luisteren naar de mening van anderen. Durven toegeven dat je iets niet kent, dat je nog niet beschikt over alle kennis en kunde en raad durven vragen aan je collega’s. 


Hoe ziet een doorsnee werkdag er uit?
Mijn werkdag ziet er elke dag uit zoals die van een andere arbeider, ik begin om 7 uur en werk tot kwart voor 4. Ik word ’s ochtend opgehaald door het busje en dan rijden we met de ganse ploeg naar onze werf. Momenteel stuur ik, samen met de Ploegbaas een ploeg van 3 personen aan.


Hoe omschrijf je de sfeer bij Brebuild?
Er heerst bij Brebuild een goed en gezond werkklimaat. Ondanks het feit dat we toch niet de kleinste aannemer zijn, hangt er steeds een ongedwongen, familiale sfeer.


Wat maakt het zo fijn om bij Brebuild te werken?
De sfeer in het algemeen, de mogelijkheid om te leren van ervaren collega’s en de doorgroeimogelijkheden. 

 

Omschrijf Brebuild in 3 woorden.
Brebuild is gebouwd op stevige fundamenten, is familiaal en er heerst een hoog veiligheidsbewustzijn.


Waar zie je jezelf binnen 5 jaar bij Brebuild?
Het is mijn ambitie om werfleider te worden.


Leuke weetjes, anekdotes?
Die kan ik mij eerlijk gezegd niet zo direct voor de geest halen. Moesten er nog zijn die wel voor publicatie vatbaar zijn, dan laat ik ze zeker nog weten ;-)