Graag wil ik mij eerst even kort voorstellen.

Mijn naam is Hanne Jacobs en ik ben 25
Ik ben bij B&R Bouwgroep terechtgekomen door een stageperiode van 13 weken, waarna mij de kans werd geboden om vast in dienst te komen. Als schoolverlater ben ik begonnen met de boekhouding van een  3-tal firma’s. Dat aantal is nu, iets meer dan 4 jaar later, verdubbeld. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding van Verheyen, ATA, BTI, B&R Facility Management, B&R Building Materials en alle THV’s.

Ik begin mijn werkdag steeds met het inboeken van de bankafschriften. Deze worden ’s morgens op mijn bureau klaargelegd. Zo heb ik voor de rest van de dag een goed zicht op welke klanten er reeds betaald hebben en of alle uitgaande betalingen vlot verlopen zijn.

Daarna open ik mijn mailbox en probeer ik alle mails te behandelen. Dit kan gaan van het opmaken van de verkoopfacturen tot het nakijken van betalingen voor leveranciers.

Dagelijks komen er via de post of digitaal tal van facturen van leveranciers binnen. Deze moeten voor onze eigen boekhouding verwerkt worden. Hierbij kijk ik na of er het juiste BTW-percentage gebruikt wordt en of alle gegevens op de factuur staan die wettelijk verplicht zijn. Daarna stuur ik de factuur door naar de verantwoordelijke voor nazicht. Pas wanneer de facturen door iedereen goedgekeurd zijn, kan ik ze in een betaallijst stoppen.

Eén keer per week voer ik een betaallijst van elke firma uit. Hiervoor verzamel ik alle betaallijsten en zorg ik samen met Tim (Boonen n.v.d.r.) ervoor dat deze allemaal van de rekening kunnen gaan.

Tijdens de middagpauze probeer ik een half uurtje te ontspannen. In de zomermaanden, wanneer het goed weer is, ga ik met wat collega’s een klein toertje wandelen. Eventjes de beentjes strekken helpt om ’s namiddags weer met een fris hoofd te beginnen. In de wintermaanden is dit niet altijd evident dus dan zitten we met z’n allen samen in de refter.

Terug op de 2de verdieping (en buiten adem :-)) aangekomen kan het tweede deel van de werkdag beginnen. Deze start ik steeds door het opnieuw bijvullen van mijn waterfles. (Een goede gewoonte, ik probeer elke dag 1,5liter water te drinken)

Vandaag staat de maandafsluiting op het programma. Een klusje waar ik toch even zoet mee ben. Eerst nakijken of alles gefactureerd werd, provisies aanleggen voor kosten die nog verwacht worden,… Zo krijgen we een maandresultaat. Dit resultaat wordt maandelijks besproken met de betreffende firmaverantwoordelijken en, indien nodig, voeren nog enkele aanpassingen uit.

Tussen al dit werk door is het tijd voor een klein tussendoortje. Sinds kort krijgen we fruit op het werk. Even de ananas aansnijden en we kunnen er weer tegen.

Rond half 5 zit de werkdag erop en kunnen we richting huis vertrekken.