Hoelang werk je al bij AGBb? Wat houdt je job allemaal in, welke taken behoren tot jouw functie?

Ik ben 8 jaar geleden beginnen werken bij AGBb.

In het begin van mijn loopbaan werkte ik in een ploeg van 2 personen. We stonden in voor de aanleg van riolering rond gebouwen en appartementen en werkten toen hoofdzakelijk in opdracht van zusterfirma Hooyberghs.
Na verloop van tijd kreeg ik de kans om met de rupskraan te werken. Als machinist voerde ik allerlei verschillende werkzaamheden uit met de graafmachine. Mijn takenpakket bestond uit het uitgraven van een bouw, het aanvullen van putten, het steken van putten, …. In die periode was ik vooral alleen op pad.

Later, toen AGBb zich steeds meer in de wegenbouw ging specialiseren, werd ik als kraanman ingezet in een ploeg van rioleringswerkers. Onze taak bestond hoofdzakelijk uit het aanleggen van de hoofdriolering in straten en verkavelingen.

Ondertussen werk ik met een lasergestuurde rupsbulldozer.

Wat maakt jouw job zo leuk?

De afwisseling tussen het werken met de kraan en de bulldozer. Iedere dag opnieuw andere uitdagingen tot een goed einde brengen, dat maakt mijn job boeiend en leuk.

Hoe ben je bij AGBb terechtgekomen?

In het begin met de fiets, daarna met de auto J

Van ‘kleins af aan’ ging ik al met Davy (een vriend en kraanman bij de firma Van Der Veken) mee. Toen Van Der Veken overgenomen werd door AGBb ben ik zo ook een beetje mee overgenomen. Eerst deed ik vakantiewerk en toen ik mijn diploma op zak had en in vaste dienst kwam, heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Hoe ziet een doorsnee werkdag eruit?

Onze werkdagen beginnen vroeg. Om 7u stipt zijn we aanwezig op de werf en begint onze dagtaak.  De invulling van de dag is altijd anders, de ene dag werk ik met de kraan, de andere dag met de bulldozer of voer ik nog een andere taken uit. Kortom, ieder dag ziet er anders uit en dat maakt het ook net zo interessant.

Wat is de meerwaarde die B&R Bouwgroep biedt? Is het een meerwaarde om bij B&R Bouwgroep te behoren?

B&R Bouwgroep is een grote bouwgroep en dat biedt natuurlijk veel voordelen waaronder werkzekerheid. Wat maakt het zo fijn om bij AGBb te werken?

Hoe omschrijf je de sfeer bij AGBb?

Wat werken voor AGBb zo aangenaam maakt is dat wij als dochterfirma niet de grootsten zijn, wat maakt dat iedereen elkaar goed kent en er daardoor een goede werksfeer is.
Niet alleen de sfeer tussen de collega’s is prima, ook de contacten met de werfleiders zijn goed. Ze staan open voor overleg wanneer wij de praktische taken op een andere manier zouden willen aanpakken. AGBb biedt kansen om dingen bij te leren en door te groeien.

Omschrijf AGBb in 3 woorden.

Jong, ambitieus en flexibel

Hoe zie jij AGBb binnen 5 jaar?

Er is door de jaren heen al veel veranderd. Wat de toekomst brengt kan niemand voorspellen, maar naar mijn mening gaan we vanaf nu zeker vooruit #SamenSuccesvol

Leuke weetjes, anekdotes.

Er worden wel eens wat grapjes uitgehaald met de werfleiders, bijvoorbeeld met Sinterklaas hadden we een nieuwe  werfleider wijsgemaakt dat het de gewoonte was dat de werfleiders trakteren met chocolade mannetjes. Die hebben we niet gezien maar koffiekoeken hebben we toch gekregen.