- Wat houdt je job precies in? 

Ik geef dagelijks leiding aan een ploeg metsers/bekisters. Het is mijn taak deze mensen te motiveren en ervoor te zorgen dat de juiste persoon de juiste werken kan uitvoeren 

- Welke taken behoren precies tot jouw functie?

Dat zijn er best wel wat en deze taken zijn redelijk uiteenlopend. Ik zorg ervoor dat de profielen correct uitgemeten en geplaatst worden. Ik zet passen en voer controles uit over zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de uitgevoerde metselwerken. Soms plaats ik stellingen, soms geef ik ze vrij. Indien nodig voer ik werken uit met de torenkraan. De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke  taak die ik dagelijks uitvoer is ervoor zorgen dat de mannen ’s ochtends goed op de werf aankomen en ’s avonds moe maar gezond huiswaarts kunnen keren. 

- Wat maakt het leuk, interessant?

Iedere werf heeft steeds weer  nieuwe uitdagingen, wat ervoor zorgt dat het werk nooit saai wordt en altijd boeiend blijft.

- Hoelang werk je al bij E. Rombaut ?

Ik ben begin 2010 gestart via een interimkantoor. In november van datzelfde jaar mocht ik mijn vast contract ondertekenen. Dat is dus toch al 7 jaar geleden nu.

- Hoe ben je bij E. Rombaut terechtgekomen?

Het bedrijf werd me destijds sterk aanbevolen door het interimkantoor. Ik heb hen op hun woord geloofd en ben ingegaan op het aanbod. Een keuze waar ik tot op heden nog geen seconde spijt van gehad heb.

- Hoe ziet een doorsnee werkdag er uit, ervan uitgaande dat we over doorsnee dagen mogen/kunnen spreken?

Mijn werkdag start om 04:45 want op dat moment vertrek ik om de mannen van mijn ploeg op te pikken. We komen dan iets na zessen aan op de werf. We drinken een tas koffie en ik verdeel de taken. Routine kennen we niet op de werf, daarvoor is ons takenpakket te uitgebreid. Met wat geluk eindigt mijn werkdag rond 17:00, wanneer ik de laatste van mijn collega’s afgezet heb en ik de voordeur achter me toetrek.

- Hoe omschrijf je de sfeer bij E. Rombaut  ?

Er heerst een heel open en vriendschappelijke sfeer binnen het bedrijf.  Dit neemt niet weg dat het werk niet gedaan wordt. Integendeel, er wordt eerlijk en duidelijk gecommuniceerd wat er van iedereen verwacht wordt. 

- Wat maakt het zo fijn om bij E. Rombaut  te werken?

Ik heb supercollega’s. Zowel de mannen op de werven als de leidinggevenden zorgen er steeds voor dat iedere dag, hoe stresserend soms ook, de werken tot een goed einde gebracht worden. Dat vind ik fantastisch!

- Waarom zou iedereen bij E. Rombaut  moeten komen werken?

De sfeer is hier top! Iedereen met een gezonde portie werklust zal zonder problemen in de groep opgenomen worden. We krijgen regelmatig de kans om bijscholingen te volgen zodat we kunnen blijven groeien in onze job.

- Wat onderscheidt E. Rombaut van de concullega’s?

Binnen Rombaut wordt heel veel aandacht besteed aan veiligheid op en rond de werven en ook aan het welzijn van de arbeiders. Er heerst een aangename, familiale sfeer. Het bedrijf is heel correct in alles wat met papierwerk en lonen te maken heeft. Ook niet onbelangrijk, toch?

- Omschrijf E. Rombaut  in 3 woorden.

In volle groei, ambitieus, topper

- Hoe zie jij E. Rombaut binnen 5 jaar?

Ik denk dat het bedrijf  binnen 5 jaar een nog grotere en nog sterker speler op de markt zal zijn.

- Omschrijf jezelf in 3 woorden.

Flexibel , gemotiveerd , leergierig

- Wat doe je zoal in je vrije tijd?

We hebben een stacaravan in de Ardennen. Veel van onze vrije tijd en heel wat weekends brengen we daar door. We trekken er dan op uit voor een mooie wandeling of ik ga vissen. Een goed glas wijn mag uiteraard niet ontbreken.

- Wat zou je doen als je wakker wordt als miljonair?

Ik zou heel veel reizen en zo een heel stuk van de wereld zien, dat lijkt me wel wat.

- Wat zou je doen als je 1 dag in de schoenen van onze Voorzitter van de Raad van Bestuur Eddy Bruyninckx zou staan?

Het moet geweldig zijn om eens te ervaren hoe alles verloopt op het hoogste niveau, het reilen en zeilen van de bouwgroep te kunnen bekijken vanuit de functie van een Afgevaardigd Bestuurder. Maar ik denk dat mijn verstand daar te klein voor is – lol.

- We zijn altijd op zoek naar leuke weetjes en anekdotes. Indien je er kent, horen we ze graag van je.

Wist je dat we een heuse ijsbeer in ons midden hebben? Zijn naam is Fabian De Leeuw. Op een koude winterdag presteerde hij het om tussen de balustrade door in een put met water te duiken (lees: sukkelen). Een echt huzarenstukje. Met uitzondering van Fabian zelf, vond iedereen op de werf dit eigenlijk wel grappig. Eenmaal opgewarmd en opgedroogd kon hij er zelf ook wel (groen) om lachen.