Hoe ik bij Hooyberghs terecht gekomen ben? Dat is via mijn vader. Hij werkt ondertussen al 20 jaar voor de firma. Op mijn 16de nam hij me tijdens de zomervakantie mee naar de werf, om er een centje bij te verdienen als jobstudent. Dat was me zo goed bevallen dat ik na het beëindigen van mijn middelbare studies geen moment twijfelde. Ik wou, net als mijn vader aan de slag bij Hooyberghs. Ik begon als handlanger/diender, maar al snel bleek dat ik nogal handig was in het bedienen van de kraan. Ik volgde de opleiding torenkraanmachinist en werk vandaag de dag als vaste Kraanman in de ploeg van mijn vader.

      " Elke dag is anders, elke dag is er weer een nieuwe uitdaging "

Ondertussen heb ik al enkele jaren ervaring als kraanman maar de verantwoordelijkheid die bij mijn job komt kijken, vind ik nog steeds een hele uitdaging. Je hebt letterlijk de knopjes van een gigantische machine in handen, met regelmatig een uitzonderlijke vracht. Als je bijvoorbeeld een zware prefab betontrap van 8 ton plaatst, is het zaak om rustig te blijven en toch te presteren onder druk. En niet te vergeten, dit allemaal zonder de veiligheid van jezelf en je collega’s uit het oog te verliezen.

Elke werf, elk project is verschillend, dat maakt mijn job net zo boeiend. En ook al zit het weer niet steeds mee, ik blijf het geweldig vinden om buiten te werken.