Afbeelding Verheyen levert gevelelementen voor Zuiderlicht in Gent

In Mariakerke, een groene en rustige buurt nabij Gent, is in de afgelopen maanden hard gewerkt om de nieuwe zorgsite Zuiderlicht helemaal klaar te krijgen. Vanaf december zullen de eerste bewoners hier hun intrek nemen. Het woonzorgcentrum beschikt over 144 woongelegenheden voor personen met eerder specifieke noden op het vlak van verzorging.

Het complex en het gehele projectgebied wordt op duurzame wijze ontwikkeld. Zowel op gebied van ruimte- en materiaalgebruik, energieverbruik en waterhuishouding. Het project werd ontworpen verankerd en verweven in zijn omgeving, daarom werd geopteerd voor een open en visueel toegankelijke ontwerp, waarrond in het landschapsconcept het patroon van velden en bomen wordt doorgetrokken. De keuze voor de sandwichpanelen met plankenstructuur is opnieuw een referentie naar de omgeving. Er werd gekozen voor wit gezuurd beton, dit om het geheel iets strakker en tijdlozer te maken.

De uitdaging voor onze collega’s van Verheyen zat hem in de bovenste verdieping. Hier werd namelijk een hoogte van 4m51 gebruikt, een maat die niet zo makkelijk te hanteren en vervoeren is. Meer dan 50 schuinladertransporten later waren alle betonelementen vervoerd van Arendonk naar Gent. Dit was alleen maar mogelijk door de heel vlotte samenwerking met de partners in dit project zoals de bouwheer (OCMW Gent) en de architect (Arch-teco).

Afbeelding Verheyen levert gevelelementen voor Zuiderlicht in Gent
Afbeelding Verheyen levert gevelelementen voor Zuiderlicht in Gent
Afbeelding Verheyen levert gevelelementen voor Zuiderlicht in Gent