Wat houdt jullie functie als receptioniste precies in?

Wij ontvangen iedereen die bij B&R Bouwgroep over de vloer komt. Dat kunnen klanten en leveranciers zijn, maar ook sollicitanten of bezoekers in het algemeen. Verder behandelen wij alle inkomende telefoontjes en e-mails (op de algemene adressen info@ en onthaal@). Maar het werk stopt daar niet: we openen, sorteren en klasseren de post, bestellen kantoormateriaal en  blikjes voor de drankautomaten, beheren de vergaderzalen van B&R én voeren controles uit op de facturatie. Bovendien houden we allebei dagelijks een lijst bij van afwezigen en zieken en geven online voor alle firma’s van de groep de RSZ-meldingen aan van alle aannemers, onderaannemers en eventuele subonderaannemers. Een hele boterham, jazeker. En het zijn allemaal taken waarbij discretie en vriendelijkheid super belangrijk zijn.

Wat is er zo leuk aan jullie job?

Er is enorm veel afwisseling! Door het grote aantal bedrijven waarmee B&R samenwerkt en de daarmee gepaard gaande  drukte vliegt de tijd voorbij. Je ziet dagelijks vele gezichten en komt in contact met verschillende personen. Die probeer je op een zo vriendelijk mogelijke manier persoonlijk, maar steeds professioneel van dienst te zijn en dat krijg je dan ook terug.

Hoe start de werkdag?

De werkdag begint met het klaarzetten van alles wat we nodig hebben voor de eerste bellers, bezoekers en collega’s: we zorgen ervoor dat de kasten met bureaumateriaal klaar zijn, de telefooncentrale volledig operationeel is en de computer is opgestart. Maar eerst een lekkere thee om de dag goed aan te vangen!

Hoe zou je de sfeer binnen het bedrijf omschrijven?

Er heerst een gezellige Kempische sfeer met jonge accentjes, familiaal en soms ook hectisch. En aan de teamspirit wordt continu gewerkt, met veel leuke activiteiten vanuit het B&R Feestcomité.

Hoe klikt het tussen jullie en hoe komt dat?

Als 2 handen op 1 buik, dat kan je wel zeggen. We zijn leeftijdsgenoten en hebben beiden kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Hoewel we sterk verschillen qua persoonlijkheid, hanteren we op werkgebied toch dezelfde aanpak. We denken en werken professioneel op dezelfde manier en staan steeds open voor elkaars advies en ideetjes. Dit kan de gang van zaken toch alleen maar bevorderen, nietwaar? Voor deze job is het écht een noodzaak dat het klikt met je duo-collega! Enkel zo kan je het bedrijf optimaal vertegenwoordigen. Gelukkig zitten we altijd op dezelfde golflengte. Hopelijk zien anderen dat het daardoor zo vlot ‘marcheert’ bij B&R …

Omschrijf B&R Bouwgroep in 3 woorden.

Brigitte: Degelijk, ernstig en ambitieus!
Els: Groot, veelzijdig, maar één team!

Els, waarom past Brigitte bij onze firma?

Ze heeft een heel goed voorkomen, is communicatief de beste in het vak en kan zich enorm goed aanpassen aan de situatie. Ze heeft bovendien een inlevingsvermogen om jaloers op te zijn.

Brigitte waarom past Els bij onze firma?

We krijgen geregeld complimenten over het vlotte verloop van het onthaal en de positieve ‘vibe’ die er tussen ons beiden hangt. Dat bewijst naar mijn gevoel dat Els hier helemaal past!

Hebben jullie nog een leuke anekdote?

Wij hebben wel een boodschap voor anderen: met gewoon talent én buitengewone inzet is alles mogelijk. Succes in je werk begint met houden van je werk!

Nog een paar leuke weetjes?

Die gaan we niet aan jullie neus hangen, dat zijn onze geheimpjes ;).